شرایط انتقال مستمری به فرزندان

شرایط انتقال مستمری به فرزندان

یکی از موضوعات مهمی که مستمری بگیران تامین اجتماعی و تامین کشور و خانواده هایشان با آن مواجه هستند، شرایط واگذاری مستمری به فرزندانشان است.

بر اساس بند 2 ماده 83 قانون تامین اجتماعی، سهم هر فرزند از مستمری پدر یا مادر، 25 درصد مستمری والدین او است. اگر کودک هر دو والدین خود را از دست داده باشد، این سهم دو برابر می شود.

همچنین در صورتی که یکی از مستمری بگیران بازمانده فوت کند یا خود فوت کند یا مشمول مستمری شود، سهم وی بین مستمری بگیران باقیمانده تقسیم می شود.

سهم مستمری کودکان در قانون کار کشور

قانون استخدام کشور در مواد 82 و 83 خود این امر را پیش بینی کرده است. در صورت فوت کارمند دولت نیمی از مستمری وی به وراث قانونی وی پرداخت می شود. مگر اینکه علت فوت انجام وظیفه باشد که در این صورت کل حقوق متوسط ​​کارمند به عنوان حق وظیفه به ورثه وی پرداخت می شود.

طبق ماده 87 همین قانون، حقوق مستمری مستمری کارکنان دولت بر خلاف قانون تامین اجتماعی بین وراث آنها به طور مساوی تقسیم می شود. بنابراین سهم فرزند از مستمری پدر یا مادر به اندازه سهم سایر وراث خواهد بود.

تفاوت دیگر در مورد واگذاری حقوق بازنشستگی به فرزندان این است که در مورد کارمندان دولت، اگر مستمری و سهم یکی از وراث به هر دلیلی قطع شود، آن سهم به بقیه وراث تعلق نمی گیرد. به نفع صندوق بازنشستگی ثبت می شود.

شرایط انتقال مستمری به فرزندان

میزان مستمری واریز شده به فرزند برای کارگران مشمول سازمان تامین اجتماعی و کارکنان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری متفاوت است. البته از سال 1390 و با تصویب قانون حمایت از خانواده، شرایط واگذاری حقوق بازنشستگی به فرزندان تغییر کرد.

بر اساس ماده 48 قانون جدید حمایت از خانواده، «فرزندان اناث در صورت نداشتن شغل یا شوهر و فرزند ذکور تا سن بیست سالگی از این حقوق برخوردار خواهند بود». پس از آن، تنها در صورتی که معلولان نیازمند یا شاغل در آموزش عالی باشند، کمک هزینه اولاد، بیمه و مستمری بازماندگان دریافت خواهند کرد.

بر اساس این ماده شرایط انتقال مستمری فرزند به شرح زیر است:

انتقال مستمری به دختر محدودیت سنی ندارد. فرزند دختر تا زمانی که ازدواج نکرده و شغلی نداشته باشد می تواند از حق مستمری برخوردار شود.

سن دریافت مستمری پدر یا مادر برای فرزند ذکور تا 20 سال می باشد. فرزند ذکور بعد از این سن فقط در صورت ازکارافتادگی یا کار دانشگاهی از حقوق بازنشستگی والدین برخوردار خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید