بادام به دلیل داشتن پروتئین و چربی های سالم فواید سلامتی شناخته شده ای دارد. بادام همچنین می تواند باعث سیری شود که می تواند به مهار گرسنگی و مدیریت وزن سالم کمک کند.
تحقیقات جدید دانشگاه استرالیای جنوبی نشان می دهد افرادی که بادام می خورند در مقایسه با افرادی که تنقلات پر کربوهیدرات می خورند سطح هورمون های تنظیم کننده اشتها را بهبود می بخشند.
برای این مطالعه، محققان میزان انرژی دریافتی شرکتکنندگان را بر حسب کیلوژول اندازهگیری کردند – 1 کالری برابر با 4 کیلوژول.
این مطالعه شامل 140 بزرگسال 25 تا 65 ساله مبتلا به چاقی و اضافه وزن بود.
به شرکت کنندگان به طور تصادفی یک میان وعده داده شد. به 68 نفر بادام و به 72 نفر یک میان وعده غنی از کربوهیدرات با کالری مشابه داده شد.
پس از اندازهگیری تغییرات هورمونی شرکتکنندگان، محققان 30 دقیقه، 1 ساعت، 90 دقیقه و 2 ساعت پس از میانوعدههای مربوطه، از آزمودنیها درباره اشتهایشان پرسیدند.
این مطالعه نشان می دهد که خوردن بادام بر هورمون های مختلف گرسنگی تأثیر می گذارد.
پاسخ پپتید C در گروه بادام 47 درصد کاهش یافت. این هورمون سطح انسولین تولید شده توسط لوزالمعده را منعکس می کند و سطوح پایین تر آن می تواند حساسیت به انسولین را افزایش داده و خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
سایر هورمون های وابسته به گلوکز سرکوب کننده اشتها نیز در افرادی که بادام می خورند افزایش می یابد.
به عنوان مثال، سطح گلوکاگون القا کننده سیری 39٪ افزایش یافت. پاسخ های پلی پپتیدی پانکراس، که هضم را کند می کند و در نتیجه مصرف غذا را کاهش می دهد، 45 درصد افزایش یافت. و سطح پلی پپتید انسولینوتروپیک وابسته به گلوکز، که وزن و مصرف غذای فرد را تنظیم می کند، 18 درصد افزایش یافت.