تصمیم اوپک پلاس به نفع عربستان سعودی و روسیه نخواهد بود


ساعت: 10:10
تاریخ انتشار: 21.07.1401
کد خبر: 1903033

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت نه به نفع اوپک است و نه به نفع عربستان و روسیه.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به گزارش اسپوتنیک، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتقاد از تصمیم اخیر اعضای اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت گفت: تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش دو برابری تولید نفت. میلیون بشکه در روز، در بلندمدت به نفع اوپک پلاس، عربستان سعودی یا روسیه نخواهد بود.

هفته گذشته، اوپک پلاس اعلام کرد که اعضای آن با کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید نفت از ماه نوامبر موافقت کرده‌اند.

این اقدام در واکنش به عدم قطعیت در چشم انداز بازار جهانی نفت انجام شد که بخشی از آن به دلیل تحریم های غرب علیه بازار انرژی روسیه و برنامه های G7 برای تعیین سقف قیمت نفت خام روسیه است. در عین حال چنین تصمیمی با واکنش تند آمریکا مواجه شد و آمریکا بر افزایش تولید برای جلوگیری از افزایش قیمت اصرار داشت.

پرایس به خبرنگاران گفت: تصمیم اعضای اوپک پلاس در بلندمدت به نفع عربستان سعودی، روسیه و اوپک نخواهد بود.

دیروز، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هشدار داد که عربستان سعودی با «عواقب» تصمیم اوپک پلاس برای کاهش قابل توجه تولید نفت مواجه خواهد شد. وی همچنین تاکید کرد که در حال بررسی روابط آمریکا و عربستان با قانونگذاران آمریکایی است.

بایدن در مصاحبه ای با سی ان ان گفت: نمی خواهم وارد جزئیات در مورد آنچه در سرم است و به چه چیزی فکر می کنم بپردازم. اما عواقبی در پی خواهد داشت. هنگامی که مجلس نمایندگان و سنا در ماه آینده (پس از انتخابات میان دوره ای) تشکیل جلسه دهند، عواقبی در پی خواهد داشت. وی اشاره ای نکرد که دولت آمریکا علیه عربستان سعودی چه اقدامی انجام خواهد داد.

پیشتر «جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرده بود که بایدن در حال «ارزیابی مجدد» روابط ریاض و واشنگتن است. به گفته کربی، «مطمئناً، با توجه به تصمیم اوپک، فکر می‌کنم او (بایدن) در راه بازبینی روابط است. بایدن مایل به همکاری با کنگره در مورد آینده روابط با عربستان سعودی است. من فکر می کنم که او دوست دارد آن مکالمات را فوراً شروع کند. من فکر نمی کنم این چیزی است که باید مدت زیادی صبر کرد. این موضوع تنها به جنگ اوکراین مربوط نمی شود. بلکه با منافع امنیت ملی ایالات متحده مرتبط است.

اظهارات بایدن یک روز پس از آن بیان می شود که سناتور بانفوذ باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، گفت که ایالات متحده باید فوراً به همه همکاری ها با ریاض از جمله فروش تسلیحات نظامی پایان دهد.

همزمان، سناتور آمریکایی ریچارد بلومنتال روز سه شنبه پیش نویس طرحی را برای توقف فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی اعلام کرد. این طرح شامل تعلیق صادرات تسلیحات و مهمات نظامی به عربستان به مدت یک سال است.

با این حال، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی گفت که تصمیم اخیر اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت صرفا اقتصادی بوده و با اجماع کشورهای عضو اتخاذ شده است. وی در پاسخ به اظهارات مقامات آمریکایی برای بررسی روابط با عربستان افزود: همکاری نظامی ریاض و واشنگتن در راستای منافع دو کشور و ثبات منطقه است. روابط ما با ایالات متحده آمریکا ساختاری است که از ابتدا برقرار بوده است. روابط ما استراتژیک است و از امنیت و ثبات منطقه حمایت می کند.

اوپک پلاس در نشست چهارشنبه گذشته در وین با شدیدترین کاهش تولید از زمان شروع همه‌گیری کرونا در سال 2020 (کاهش دو میلیون بشکه در روز) موافقت کرد.

این توافق با وجود فشارهای آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر و محدود کردن میزان عرضه در بازار جهانی که گفته می‌شود با کمبود سپرده مواجه است، حاصل شد. افزایش قیمت نفت با کاهش قابل توجه تولید این محصول باعث خشم دولت بایدن در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره شده است.

دیدگاهتان را بنویسید