تصمیم برای رتبه بندی معلمان در تامین مالی چه مشکلاتی دارد؟

تصمیم برای رتبه بندی معلمان در تامین مالی چه مشکلاتی دارد؟

رتبه بندی معلمان از اوایل دهه 90 مطرح شد و پس از یک دهه بحث و جدل، این لایحه در روزهای پایانی دولت دوازدهم به مجلس فرستاده شد و پس از تصویب در مجلس به هیات امنا ارسال شد. البته هیأت امنا در لایحه رتبه بندی معلمان نواقصی را مطرح و برای رفع ابهامات به مجلس فرستاد.

پیش از این مهرداد ویسوکرمی، عضو کمیسیون آموزش و پژوهش مجلس به تسنیم گفته بود: مشکل اصلی؛ اصل 75 و بار مالی رتبه‌ای است که هنگام نوشتن نکات این قانون باید بین مجلس و دولت توافق شود.

هادی طحان نظیف سخنگوی هیات امنا نیز درباره نواقص لایحه رتبه بندی معلمان گفت: در هیات امنا از روز اول دریافت لایحه تا آخرین روز مهلت قانونی جلسات مختلفی برگزار کردیم و اقدام کرد و امور مجلس را رها کرد.

وی افزود: به ویژه در ماده 4 لایحه رتبه بندی اولویت بندی شاخص هایی که در اجرای رتبه بندی مهم است مشخص نشده است و این موضوع در مصوبه ای به نام رتبه بندی بسیار حائز اهمیت است یا اینکه سنوات آموزش مشخص نشده است. معلمان در مراکز تربیت معلم اساس است.«آیا نتیجه در فرآیند رتبه بندی خواهد بود یا خیر؟

سخنگوی هیات امنا ادامه داد: موضوع دیگری که معلمان پیگیری کردند این بود که در این مصوبه عبارتی وجود داشت که افرادی که هنوز معلم هستند و این سوال مطرح می شود که آیا استخدام معلم به معنای استخدام مستقیم است یا افرادی که در در این شماره احکام آنها ذکر شده است، اما حالا چه در رتبه بندی قرار بگیرند چه نباشند، کار اجرایی می کنند.

طحان نظیف گفت: موضوع دیگری که در تصمیم گیری رتبه بندی لحاظ شد بحث بار مالی است. بر اساس اصل 75 قانون اساسی، لوایح و اصلاحاتی که منجر به افزایش هزینه های عمومی در لوایح می شود، در صورتی که از قبل با بودجه جدید مشخص شده باشد، قابل طرح در مجلس می باشد.

وی ادامه داد: از آنجایی که ماهیت این لایحه لایحه است، دولت هم بار مالی آن و هم لایحه وی را پذیرفته است، اما با توجه به مواردی که در مجلس به لایحه دولت اضافه شد، این ابهامات مطرح شد. در هیأت امنا؛ «در مورد مواردی که در مجلس به این لایحه اضافه شد، مشخص نبود که دقیقاً باید شفاف‌سازی شود و به نفع جامعه معلمان است که در روند اجرا مشکلی نداشته باشند.

طحان نظیف افزود: در ماده 6 مصوبه رتبه بندی آمده است که منابع لازم پس از اجرای رتبه بندی پرداخت می شود و این سوال مطرح شد که اگر منابع کافی نباشد کجا؟ سال ها مشروط به پیش بینی سالیانه است. بودجه، که با سیستم اداری نیز مغایرت دارد.

سخنگوی هیات امنا درباره ماده ۷ گفت: این ماده نحوه تشکیل کمیته های حسابرسی و شرایط کاهش و حذف را توضیح می دهد. بنابراین مشخص شد که آنها مغایر اصل 85 قانون اساسی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید