ساعت: 14:09
تاریخ انتشار: 1401/02/20
کد خبر: 1837778
هرمزگان رتبه اول تولید و کشت انبه در کشور را دارد و مردم دریا از دل انبه هرمزگانی ترشی های خوشمزه درست می کنند که طرفداران زیادی در داخل و خارج از کشور دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از هرمز; انبه به عنوان یکی از میوه های تابستانی شناخته می شود و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری می روید و در کشور ما این میوه خوشمزه در استان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر کشت و چیده می شود.
این میوه استوایی به دلیل خواص فراوان و طعم بی نظیرش به سلطان میوه ها معروف است و در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.
جنوبی ترین نقطه کشور با آب و هوای گرم و مرطوب یکی از خاستگاه های انبه است و باغ های شرق هرمزگان مملو از درختان همیشه سبز انبه است.
بازار فروش انبه رسیده در هرمزگان داغ است
درخت انبه در هرمزگان از اواخر دی ماه شکوفا می شود و فصل برداشت انبه نارس که از آن برای تهیه ترشی، آش و سس استفاده می شود از اواخر فروردین است و تا اوایل مرداد ماه که آجیل داخل انبه است ادامه دارد. محکم شدن..
این روزها بازار خام فروشی انبه در هرمزگان داغ است و بانوان هنرمند و خوش ذوق هرمزگانی از این انبه های نارس انواع ترشی انبه درست می کنند.
انبه کال که در این فصل هسته نرمی دارد برای تهیه ترشی مناسب است و ملوانان هرمزگانی در این فصل یک سال ترشی درست می کنند و ترشی های انبه نیز که طعمی خاص و لذیذ دارند توانستند پای ثابتی را در سفره هرمزگانی.
ترشی انبه جزء ضروری سفره های هرمزگانی است
فرنوش داوری یکی از بانوان ماهر و هنرمند هرمزگانی ساکن شهرستان رودان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر ساله ترشی انبه را به مقدار زیاد درست می کند، گفت: این روزها بوی سرکه و سرکه به مشام می رسد. انبه بالاست
این هنرمند هرمزگانی گفت: انبه خواص زیادی دارد و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند و علاوه بر خواص درمانی، طعم آن با ذائقه ما مردم جنوب همخوانی دارد و خوردن آن به صورت تازه و طبخ ترشی است. میوه ها دلپذیر هستند. بیشتر کار می کنند.
ترشی انبه در سبد با سوغات گردشگران و گردشگران
داوری با بیان اینکه ترشی انبه هرمزگان در سراسر کشور و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس طرفداران زیادی دارد، گفت: ترشی انبه یکی از سوغاتی های هرمزگان شده است که هر گردشگر و گردشگری به هرمزگان می آید و این ترشی را می برد، همانطور که سوغاتی های دلپذیری می برند. برای شهر و کشورشان
وی با بیان اینکه در فصل برداشت چند کیسه انبه برای ترشی می خرد، گفت: دوستان زیادی از سراسر کشور دارم که ترشی انبه ام را دوست دارند و هر ساله از انبه، سیر و سرکه استفاده می کنم. زعفران، خامه ترش، گشنیز و ترشی را به آنها اضافه می کنم.
این هنرمند هرمزگانی خاطرنشان کرد: انبه محلی هرمزگانی علاوه بر خوشمزه بودن در زمان رسیدن و زرد شدن گوساله طعم فوق العاده ای دارد که با یک بار خوردن همه عاشق آن می شوند.
هرمزگان رتبه اول تولید و کشت انبه در کشور را دارد
مسعود گرگیج، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: امسال 29 هزار تن انبه از باغات استان برداشت می شود که با توجه به بارندگی های خوب نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشته است.
گرگیج گفت: 70 درصد انبه هرمزگان به صورت نارس برداشت می شود و در صنایع ترشی و شور استفاده می شود.
گرگیج با بیان اینکه انبه نارس تا اواسط خردادماه برداشت می شود، گفت: مهمترین گونه های انبه در استان مهتر کلک سرخ و خلیلی است.
وی خاطرنشان کرد: هرمزگان رتبه اول تولید و سطح کشت انبه در کشور را دارد.
بازار داغ صادرات ترشی انبه به کشورهای حوزه خلیج فارس
مجید کمالی معاون صنایع تبدیلی و غذایی سازمان کشاورزی هرمزگان گفت: هفت واحد صنایع تبدیلی تولید ترشی و شوری با ظرفیت 9 هزار تن در استان وجود دارد.
کمالی گفت: هر واحد ده نوع ترشی انبه تولید می کند که علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز صادر می شود.
انتهای پیام/