به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به نقل از دیار آفتاب ؛ هر شهر با توجه به آداب و رسوم و ریشه تاریخی خود غذاهای مخصوص به خود را دارد و استان مرکزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. فتیر، گوشفیل و شیره انگور از لذیذترین غذاهایی است که به عنوان سوغات این استان از آن یاد می شود و در سفره های افطار و شکر روزه داران سهم ویژه ای دارد.
فتیر ااک
در سفره های هر شهری انواع نان وجود دارد، اما نان چرب با طعم و عطر مطبوع در ماه رمضان با شیر گرم و خرما نیز میل می شود. انواع مختلفی از این نان محلی در نقاط مختلف ایران پخته می شود که معروف ترین آن ها فاطر اراک است.
فتیر از آرد، شکر، تخم مرغ و سایر مواد تهیه می شود و مانند نان در تنور پخته می شود. البته انواع مختلفی مانند ترمه و میگو وجود دارد. با توجه به علاقه مردم به این نان سنتی، پخت آن تا به امروز ادامه دارد و یکی از سوغاتی های محبوب استان مرکزی به ویژه شهر اراک و همچنین شهرستان آشتیان است.
گوشفیل اراک
شهر اراک علاوه بر زولبیا و بامیه، گوسفیل مخصوصی نیز دارد که به دلیل نوع پخت و مواد اولیه آن بسیار خوش طعم است و همین ویژگی باعث شد تا گوشفیل اراک سوغاتی این شهر باشد، این شیرینی با مواد ساده ای مانند تخم مرغ، شیر. یا ماست و روغن و بکینگ پودر تهیه شد و همچنان در گروه سوغات ویژه اراک قرار دارد.
آب انگور
یکی از نکات مهمی که در هنگام خوردن غذای گرسنه باید به آن توجه کرد، سلامت و قوت غذا است، زیرا عدم شخصیت و سلامت غذا باعث ضعف فرد گرسنه در طول روز می شود، بنابراین موادی مانند آب انگور ارزش غذایی بالایی دارند.
در هر منطقه از محصولات باغی و کشاورزی مانند خرما یا شیره انگور شیره تهیه می شود و در مناطقی که خرما و انگور وجود دارد توزیع می شود. تاکستان های زیادی در اطراف اراک و شهرستان های استان مرکزی وجود دارد که سالانه چندین تن انگور با بیش از 20 گونه مختلف تولید می کنند. از آن جمله می توان به روستای خزاوه از توابع استان مرکزی اشاره کرد که نه تنها در استان مرکزی، بلکه در سطح کشور نیز شناخته شده است.
محصولات مختلفی مانند کشمش، شیره، شربت انگور، سرکه انگور، کشمش و سرکه را می توان از انگور به دست آورد.
انتهای پیام/