آلمان: پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا مثبت نبود

آلمان: پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا مثبت نبود

روز جدید نخست وزیر آلمان گفت که پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا برای احیای توافق هسته ای مثبت نیست.
آلمان: پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا مثبت نبود

نخست وزیر آلمان در دیدار با یایر لاپید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تاکید کرد که ما با تل آویو موافقیم که ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد.

به گزارش الجزیره، اولاف شولتز مدعی شد که پاسخ ایران به پیشنهاد اتحادیه اروپا درباره از سرگیری توافق هسته ای مثبت نبوده است.

از سوی دیگر، یایر لاپید گفت: بازگشت به توافق هسته‌ای اشتباه بزرگی است و همه باید برای مقابله با تهدیدات ایران و پایان دادن به مذاکرات هسته‌ای تلاش کنیم.

او گفت اکنون زمان جلوگیری از تبدیل شدن ایران به یک کشور هسته ای است.

ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای در حالی مطرح شد که مقامات کشورمان بارها تاکید کرده اند که سلاح هسته ای در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد و جایی نخواهد داشت.

فرانسه، آلمان و انگلیس روز شنبه در بیانیه‌ای از درخواست ایران در مذاکرات برای از سرگیری برجام مبنی بر پایان دادن به تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ذرات اورانیوم کشف‌شده در سه سایت هسته‌ای ایران ابراز ناخرسندی کردند و گفتند که این درخواست در مذاکرات وجود دارد. به خطر انداختن

تروئیکای اروپایی در این بیانیه اعلام کرد: این درخواست اخیر تردیدهای جدی را در مورد نیات و تعهدات ایران در خصوص نتیجه موفقیت آمیز برجام ایجاد می کند. موضع ایران در تضاد با تعهدات الزام آور قانونی ایران است و چشم انداز احیای برجام را تهدید می کند.

این ادعای طرف های اروپایی برجام در حالی است که پرونده «منشأ ذرات اورانیوم ایران در سایت های هسته ای» در جریان توافق برجام که به امضای سه کشور یاد شده نیز رسیده بود، بسته شد. این آژانس اخیراً در گزارشی ادعای رژیم صهیونیستی را پذیرفته و مدعی شده است که ایران هنوز پاسخ موثقی درباره منشأ این ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت هسته ای اعلام نشده ارائه نکرده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اظهارات اخیر ترویکای اروپایی گفت: جای تعجب و تاسف است که در شرایطی که تعاملات دیپلماتیک و تبادل پیام بین طرف های مذاکره و هماهنگ کننده مذاکرات همچنان برای نهایی کردن مذاکرات، سه کشور اروپایی در اقدام انحرافی و به دور از رویکرد مثمر ثمر در مذاکرات، چنین بیانیه ای صادر می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حسن نیت و تمایل جدی جمهوری اسلامی ایران برای نهایی کردن توافقنامه رفع تحریم‌ها، یادآور شد: پیشرفت مذاکرات در بسیاری از مراحل از جمله آخرین مرحله، نتیجه ابتکارات و ایده‌های جمهوری اسلامی ایران به کشورهایی بود که اروپایی‌ها نسبت به نفوذ کشورهای ثالثی که از ابتدا مخالف روند مذاکرات بودند و اکنون با تمام قوا تلاش می‌کنند تا مذاکرات را شکست دهند، هشدار دادند.

ناصر کنعانی افزود: مایه تاسف است که سه کشور اروپایی با این بیانیه نسنجیده گامی در جهت شکست مذاکرات رژیم صهیونیستی برداشتند و بدیهی است در صورت ادامه چنین رویکردی باید مسئولیت نتایج آن را نیز بر عهده بگیرند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با یادآوری انفعال طرف های اروپایی در ماه های اخیر و همچنین اقدامات نامناسب و سیاسی این کشورها در ایجاد قطعنامه در شورای حاکم بر این آژانس، گفت: به سه کشور اروپایی توصیه می شود ارائه دهند. راه حلی برای پایان دادن به روند دیپلماتیک، در عوض ورود به مرحله تخریب روند دیپلماتیک. نقش فعال تری در چند اختلاف نظر باقی مانده ایفا کند.

وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری و تعامل سازنده جمهوری اسلامی به عنوان یکی از اعضای مسئول پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی، بر ضرورت پرهیز از سیاسی کاری و طرح اتهامات بی اساس علیه کشورمان تاکید کرد و گفت: جای تاسف است. این است که کشورهای اروپایی از یک طرف کاملاً از رژیمی حمایت می کنند که صدها کلاهک هسته ای دارد و به هیچ یک از مکانیسم های بین المللی منع اشاعه پایبند نیست و از طرف دیگر مخالف برنامه هسته ای کاملاً صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران است. که تا توسعه فضایی تحت دقیق ترین بررسی ها قرار گرفته است

سخنگوی وزارت امور خارجه با توصیه به اروپایی ها برای جبران کوتاهی در انجام تعهدات متعدد خود در قبال ملت ایران، به آنها هشدار داد که از زبان تهدید استفاده نکنند و تصریح کرد: شکست حداکثری آمریکا در کارزار فشار حداکثری باید یک درسی برای همه کشورهایی که ناآگاهانه فکر می کنند تهدید و تحریم می تواند مردم ایران را از پیگیری حقوق خود و حفظ منافع خود باز دارد.

کنعانی در پایان خاطرنشان کرد: ایران همچنان اراده و تمایل برای نهایی کردن توافق را دارد و معتقد است در صورت داشتن اراده لازم و پرهیز از فشار خارجی می‌توان به سرعت به توافق رسید.

دیدگاهتان را بنویسید