بگذارید آمریکا بداند که ما از خطوط قرمز خود عبور نمی کنیم


ساعت: 11:10
تاریخ انتشار: 1401/01/15
کد خبر: 1819425

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اگر آمریکا بداند که ما از خطوط قرمز خود عبور نمی کنیم، باید هر چه سریعتر تصمیم سیاسی بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ سعید حاطب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه 15 فروردین ماه در اولین نشست هفتگی با خبرنگاران در سال 1401 با تشریح تحولات اخیر سیاست خارجی به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که ارزیابی شما از دستگاه سیاست خارجی چیست؟ وی گفت: کارنامه دیپلماسی یک سال گذشته هم در زمینه رفع تحریم ها و هم در خنثی سازی تحریم ها و حفظ منافع مردم و مردم به صورت فردی بسیار قابل قبول است. در حوزه مقابله با تحریم ها، کمک موثر دستگاه دیپلماسی برای ارتقای تجارت و روابط عادی بین بخش خصوصی و دولتی اعم از نفت و غیرنفتی موفق بوده است. سال گذشته از نظر تاج، تامین واکسن و … سخت بود.

وی ادامه داد: سفارتخانه های ما تلاش کرده اند تا سهم موثری در بازگشت صنعت گردشگری داشته باشند. چارچوب ایجاد روابط خارجی پایدار، چارچوبی بود که توسط وزارت امور خارجه دنبال شد و در نیمه دوم سال موفق بود. اقدامات گسترده‌ای از سوی دستگاه دیپلماسی در زمینه رفع تحریم‌ها انجام شده و ماه‌ها مذاکره و ده‌ها جلسه در وین و صدها دیدار در تهران و همچنین سفرهای متعدد دو طرفه، کار اصلی بوده است. دستگاه دیپلماسی در عمل، سیاست خارجی متوازن، تعادل در موضوع و توازن در منطقه وجود دارد.

حاتب زاده درباره تحریم های جدید آمریکا و وضعیت مذاکرات وین نیز گفت: آمریکا این اقدامات جنجالی را تشدید کرده است. همه می دانند برای یکی از هنرمندان ما چه آمده است، این یکی از صدها هزار نمونه ای است که آمریکا در 40 سال گذشته علیه ملت ایران ساخته است. ایالات متحده نشان داده است که همه چیز از دیدگاه واشنگتن سیاسی است و زمانی که برای رسیدن به اهداف سیاسی خود صلاح بداند، همه ارزش ها را قربانی می کند. برای او، سیاست هایی که در واشنگتن و کاخ سفید علیه مردم ایران تدوین شده است، مهم است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همه یادمان باشد آنچه امروز پیش روی ماست دولتی نیست که به تعهدات خود عمل کند، می خواهد از ابزارهای قانونی استفاده کند که به تعهدات خود عمل نمی کند. آنچه در وین است به دلیل رویکرد آمریکاست و آمریکا تلاش می کند مسائل باقی مانده را گروگان امور داخلی خود نگه دارد و ایران و ایرانی ها تا ابد نمی توانند آن را تحمل کنند. اگر آمریکا می خواهد به توافق برسد باید هر چه زودتر تصمیم سیاسی بگیرد.

او درباره سفر انریکه مورا گفت: در این سفر او نکاتی را به همراه داشت و می خواست با ما تبادل نظر کند. ما مشکلاتمان را به مورا گفتیم.” پیام و مطالبات ما روشن بود. سفر مورا برای رهایی از این وضعیت بود. ما هم مانند ایران راه دیگری را برای حل مشکلات باقی مانده امتحان کرده ایم. ایران تاکنون بیشترین ابتکارات را داشته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم اما هنوز به دستمان نرسیده است. موضوع زندانیان به اقدامات طرف آمریکایی بستگی دارد.

حاتب زاده درباره توقف مذاکرات و اینکه طی دو هفته گذشته برای ما مشخص شده است که بایدن و کاخ سفید تصمیم خود را نگرفته و متأسفانه کل توافق را به گروگان امور حزبی و داخلی آمریکا گرفته اند. همان رویکردی را اتخاذ می‌کند که منجر به شکست بسیاری از موافقت‌نامه‌های بین‌المللی شده است، یعنی قرارداد بین‌المللی را موضوع درگیری‌های داخلی خود قرار می‌دهند. توافق برجام و قطعنامه 2231 در حال بحث است و در این شرایط است که دولت بایدن باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد و رسانه های آمریکایی مدعی هستند که آمریکا تصمیم خود را نگرفته است.

وی گفت: آمریکا مسئول توقف مذاکرات امروز و تمدید آن در روزهای آینده است. راه حل در کاخ سفید است. باید به خواسته های منطقی ایران که مورد تایید اعضای 1+5 است پاسخ منطقی بدهد تا آماده بازگشت به وین باشیم. اگر ایالات متحده بداند و مطمئن باشد که ما از خطوط قرمز خود عبور نخواهیم کرد یا به خواسته های خود عمل نخواهیم کرد، این توافق بسیار قابل دسترس است.

وی درباره موضوعات باقی مانده در مذاکرات افزود: اصلا اینطور نبود که منطقه را به برجام وصل کنیم. خروج ایران از برجام طبق متن توافق و قطعنامه 2231 ماموریت اصلی وزارت امور خارجه است. اکنون آمریکا در گام های پایانی تلاش می کند تا از مزایای چرخه اقتصادی ایران و منافع ما از ابعاد مختلف برجام جلوگیری کند. ما در زمانی هستیم که دولت بایدن می خواهد میراث ترامپ را به ارث ببرد یا به عنوان یک دولت نیمه مسئول عمل کند. بازیگران بین المللی می بینند که دولت بایدن همان مسیری را دنبال می کند که دولت قبلی داشت.

حاتب زاده گفت: تحریم های غیرقانونی و یکجانبه در آمریکا به امری عادی تبدیل شده است و پلیس دنیا محسوب می شود و قوانین داخلی کشور نیز قوانین بین المللی است. سر بریدن و اسراف کاری نمی کند.

در جریان …

دیدگاهتان را بنویسید