جزئیات تمدید یکساله قراردادهای اجاره و صدور حکم تخلیه مستاجران

جزئیات تمدید یکساله قراردادهای اجاره و صدور حکم تخلیه مستاجران

روز جدید وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اجرای بسته پیشنهادی وزارت راه در حمایت از مستاجران گفت: تا پایان در کنار مردم خواهیم بود.

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در واکنش به تصمیم سران قوا برای حمایت از مستاجران در توییتر نوشت:

وی ادامه داد: ما قول دادیم وضعیت اجاره بها را بهبود ببخشیم تا اجرای بخشی از بسته پیشنهادی به طور خودکار کلیه اجاره نامه ها را تمدید و حکم تخلیه صادر نکند.

بدون شک گام های بعدی در کنار نظارت جدی بر زمین، اتفاقات مبارکی را برای آسایش مستاجران رقم خواهد زد. ما تا آخر با مردم خواهیم ماند.

بسته سیاستی مصوب شورای عالی نیروهای مسلح شامل تعیین سقف تمدید اجاره نامه در سال 1401 است که در این جلسه سران سه قوه تاکید کردند که سیاست ها و اقدامات لازم برای مدیریت مسکن باید اجرا شود. و در عین حال دو فوریت طرح پیشنهادی مجلس شورای اسلامی را در اولویت قرار دهند.

بر این اساس با توجه به افزایش چشمگیر اجاره بها واحدهای مسکونی در بهار 1401 و چشم انداز رشد آن در اواخر سال جاری و با توجه به شروع فصل واگذاری مستاجران و عدم حمایت مالی کافی جامعه مستاجران در شرایط بحران اقتصادی، تعیین سقف استثناهای اجاره و مشوق های مرتبط به شرح زیر ارائه می شود.

ماده 1- کلیه قراردادهای اجاره سال 1401 پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه برای مدت یکسال و با حداکثر نرخ نسبت به قراردادهای موجود به صورت خودکار تمدید می شود.

شهر تهران و سایر کلانشهرها 25 درصد، سایر مناطق شهری 20 درصد است که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق بین موجر و مستاجر به قیمت هایی کمتر از موارد فوق می باشد.

ماده 2 مقرر می دارد: استثنائات تمدید خودکار اجاره به شرح زیر است:

1- در صورتی که مالک ملک یا سهم مورد اجاره را فروخته باشد و قرارداد بیع در سامانه ثبت معاملات ملکی ثبت شده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین اطلاعات ملک را در سامانه املاک و مسکن ثبت کرده باشد. .

2- در صورتی که مالک تقاضای پروانه ساختمانی از مراجع ذی ربط را جهت تخریب، بازسازی یا تعمیر داده باشد.

3- در صورتی که مستاجر در مدت اجاره قبلی به تشخیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) به تعهدات خود عمل نکرده باشد.

4- عدم قبول افزایش مبلغ اجاره بها معادل درصدهای مصوب مستاجر.

5- در صورتی که فرزند مالک دارای عقد رسمی باشد و بنا به تشخیص مقام قضایی باید در آپارتمان اجاره ای ساکن شود.

6- در صورتی که مالک فقط یک واحد مسکونی در همان شهر داشته باشد و نیاز وی به سکونت در این ملک مورد تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) باشد. در مواردی که مالک دارای چندین واحد مسکونی در یک شهر باشد، فقط برای یکی از واحدهای مسکونی می تواند درخواست سکونت کند و رای مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) فقط برای همان بلوک مورد تقاضا صادر می شود.

طبق تبصره 1 ملاک حل و فصل قانونی اختلاف اجاره بین موجر و مستاجر در محاکم (شورای حل اختلاف) اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و مسکن است.

بر اساس تبصره 2، مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) موظفند در اسرع وقت و حداکثر ظرف مدت یک ماه به اختلافات رسیدگی و رأی صادر کنند.

دیدگاهتان را بنویسید