آیت الله جوادی آملی: ما شعار «زن، زندگی، آزادی» را هم قبول داریم.

آیت الله جوادی آملی: ما شعار «زن، زندگی، آزادی» را هم قبول داریم.

آیت الله جوادی آملی تأکید کرد: ما شعار «زن، زندگی، آزادی» را هم قبول داریم; اما دو چیز در بطن کار بود و فراموش شد. اگر این دو اصل روشن شد، چه کسی ما را آفرید؟ و سپس به کجا می رویم؟ آیا پوسیده می شویم یا از پوست بیرون می آییم؟ همه جمعیت تا همین اواخر خواب بودند، مرگ یکی از مهم ترین عوامل تربیتی است که این جمعیت را به خواب می برد.

آیت الله جوادی آملی در پایان جلسه امروز علوم قرآنی گفت: ما شعار «زن، زندگی، آزادی» را هم قبول داریم. اما دو چیز هست که در بطن کار بود و فراموش شد: اول اینکه این همه هویت من را کی به من داده است؟ دوم اینکه بمیرم و پوست کنم یا از پوست بیرون بیام؟! مشکل جدی کنونی بشریت سیل مرگ است و در مورد این طاعون اخیر نیز همینطور است. بله، «زن» هست، «زندگی» هست، «آزادی» هست، مرد هست، همه جای خود دارند. اما بالاخره این اصل هم وجود دارد که آیا فرد پوسیده می شود یا از پوست بیرون می آید؟ بشریت امروز فراموش شده است!

به گزارش شفقنا، وی افزود: «اگر من برای خودم نیستم و دیگری هویتم را به من داده است، او هم به من تکلیف کرده است و باید به دستور او عمل کنم!» اگر می‌خواهید یک وسیله مانند یخچال یا یخچال بخرید. هر وسیله دیگری نیز برای او راهنما دارد، آیا این حقیقتی که به عنوان انسان به ما داده شده نیاز به راهنمایی در مورد نحوه استفاده از آن ندارد؟! چگونه از این فصل استفاده کنم؟! چطور از این چشم استفاده کنم؟! چطور از این دست استفاده کنم؟! چه بخوریم و چه نخوریم؟! هدایت ما این قرآن است; این را بشریت فراموش کرده است!

وی ادامه داد: دین ثابت کرده که انسان با مرگ می میرد نه اینکه بمیرد. این اهل بیت علیهم السلام آمدند از این طرف گزارش کنند; گفتند: «اما تو از جایی به جای دیگر حرکت می کنی»; مرگ در حال ریزش است نه زوال. مرگ هجرت است مرگ را می کشیم، بر آن مسلط می شویم، مرگ را زیر پا می گذاریم و به آن سوی می رویم. این بیان زنده سیدالشهدا (علیه السلام) در بعدازظهر عاشورا در میان شمشیرها است که فرمود: «صبر بنی الکرم، چه مرگی جز قنطره»؛ «صبر بنی الکرام، چه مرگی جز قنطاره». خدای نکرده زمین نخور مرگ پل زیر پای توست روی این پل قدم می گذاری و می روی آن طرف پل «فاما الموتو إلا قانطره تعیبر بیکم» همه خبرها از این طرف است. !

وی تاکید کرد: اگر این دو اصل روشن شود، چه کسی ما را خلق کرده است؟ و سپس به کجا می رویم؟ آیا پوسیده می شویم یا از پوست بیرون می آییم؟ همه جمعیت تا همین اواخر خواب بودند، مرگ یکی از مهم ترین عوامل تربیتی است که این جمعیت را به خواب می برد.

دیدگاهتان را بنویسید