بایدن در برابر تاکتیک های هسته ای ایران انتخاب سختی دارد

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ رسانه های غربی درباره تاکتیک های هسته ای ایران نوشتند و جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را در معرض انتخابی دشوار قرار دادند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: تشدید تنش ها بین سرویس هسته ای سازمان ملل و ایران در این هفته جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را در موقعیت دشواری قرار داده است.

رئیس جمهور دوران ریاست جمهوری خود را با وعده بازگشت به توافق هسته ای 2015 آغاز کرد که دونالد ترامپ از آن خارج شد. مذاکرات برای از سرگیری این قرارداد به دلیل آخرین جزئیات به مدت سه ماه متوقف شده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: “بدون توافق – و با نزدیک شدن ایران به فرار هسته ای خود – بایدن با یک انتخاب دشوار روبرو است: او یا باید امتیازات بیشتری به تهران بدهد و در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره از سوی رقبای جمهوری خواهش به ضعف متهم شود.” باید مرگ مذاکرات را اعلام کند که می تواند به یک بحران جدید در خاورمیانه منجر شود.»

به گزارش فارس، مذاکرات برای لغو تحریم ها در وین سه ماه پیش به حالت تعلیق درآمد. دولت آمریکا از آغاز مذاکرات بارها به جای ارائه ابتکار عملی برای پیشبرد مذاکرات، تلاش کرده است تا کشورهای مختلف را به تاخیر و مانع تراشی در مذاکرات متهم کند.

کشورهای غربی به ویژه آمریکا در ماه‌های اخیر و پس از توقف مذاکرات در وین، به رویه معمول خود مبنی بر توسل به عملیات روانی و رسانه‌ای برای متهم کردن ایران و سلب مسئولیت از آن متوسل شده‌اند.

آنها با ربط دادن این مذاکرات به جنگ اوکراین، ابتدا مدعی شدند که روسیه مانع از مذاکرات شده است.

پس از آنکه سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جریان دیدار حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه ایران به صراحت اعلام کرد که موضوع درخواست مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه مذاکرات نیست، موضوع ایران است. با این ادعا که درخواست تهران برای حذف سپاه از فهرست سازمان های موسوم به تروریستی مذاکرات را متوقف کرده است، مطرح شده است.

خبرگزاری فرانسه در تحلیل خود به طور ضمنی اذعان کرد که مشکلات داخلی دولت بایدن یکی از موانع ایران برای انجام اقدامات لازم برای بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل است. رسانه ها نوشتند که حتی در میان اعضای حزب دموکرات بایدن، برخی دیگر صبرشان را از دست داده اند.

به عنوان مثال، باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنا، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت: «وقتی دولت می‌خواهد تشخیص دهد که پیشرفت هسته‌ای ایران در سال 2015 به شورای امنیت سازمان ملل بازگشت، نه به نفع استراتژیک ایالات متحده؟ “

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید