حجاب اجباری حتی با یک سومبای قوی هم ممکن نیست

حجاب اجباری حتی با یک سومبای قوی هم ممکن نیست

روز جدید در سالهای اخیر تلاش شده است تا فتاوای امام (ره) در خصوص آزادی فعالیت زنان، حق ارتقای آنان، مناصب رهبری و … اجرا شود تا ثابت شود اسلام مخالفی با آزادی و فعالیت زنان ندارد، اما اکنون آنها فراموش شده یا به حاشیه رفته اند.

جواد مرشیدی: این روزها و در آستانه سیزدهمین سالگرد دولت سیزدهم، عملکرد دولت رئیس جمهور در حوزه های مختلف مورد توجه محافل به ویژه رسانه ها قرار گرفته است. از حوزه های معیشتی گرفته تا زنان، حجاب و عفاف. خبرآنلاین در گفت‌وگو با سهیلا جلودارزاده، زنان اصلاح‌طلب و نمایندگان مجلس، عملکرد یکساله دولت سیزدهم در بخش دولتی را به شرح زیر بررسی کرد.

در آستانه یک سالگی دولت سیزدهم هستیم، عملکرد دولت آقای رایضی را در حوزه زنان در یک سال گذشته چگونه می بینید؟

در سالی که گذشت بسیاری از مسائل هم برای مردم و هم برای فعالان سیاسی روشن شد و تا حد زیادی باعث شکسته شدن دیوار اعتماد مردم شد، بالاخره این انقلاب یک انقلاب اسلامی بود و مردم این روزها با مشکل مواجه هستند. که برای آنها برای مردم توضیح داده نمی شود، بلکه خود مردم با درک بالایی که دارند این موارد را مطرح و جمع بندی می کنند و اعتماد آنها به دولت خدشه دار می شود.

یکی دیگر از مشکلاتی که از منظر اجتماعی به وجود آمد، عدم اعتماد به کارهای اجرایی دولت است، مثلاً قرار بود یک میلیون خانه بسازد و شغل های زیادی ایجاد کند، اما آیا تاکنون این وعده ها محقق شده است؟ دولت ها همیشه میلیاردها دلار برای ایجاد اعتماد به دولت در میان مردم خرج می کنند و ما این اعتماد را از جهات مختلف از بین برده ایم. مردم قبل از انقلاب هیچ توقعی از دولت ها نداشتند و آستین ها را بالا زدند تا خودشان مشکلات را حل کنند، اما بعد از انقلاب محرومان و مستضعفان به عنوان ستون فقرات انقلاب به درستی منتظر بودند تا دولت کاری برای آنها انجام دهد. توقعات از دولت خیلی بالا رفته و از طرفی دولت هم مشکلات زیادی دارد، اشتغال که یکی از ضروری ترین نیازهای اساسی افراد برای کسب درآمد و رفع نیازهای خود است، آسیب های زیادی دیده است و آقای رئیسی قول داد که این را جبران کند اما به وعده خود عمل نکرد.

کار یکساله دولت در حوزه زنان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در حوزه زنان چه بگویم که بهتر است ناگفته بماند. در سال های اخیر تلاش شده است تا فتوای امام (ره) در مورد آزادی فعالیت زنان، حق رشد شغلی، سمت های رهبری و … اجرا شود تا ثابت شود اسلام مخالف آزادی و فعالیت زنان نیست. اما اکنون فراموش شده یا به حاشیه رفته اند.

در مورد افزایش تعداد موالید که درست است و البته شرایط مناسب معیشتی و فرهنگی را می طلبد، برای این یک سال آمار و ارقامی که حاکی از افزایش موالید باشد وجود ندارد.

نمی گویم کم شده، اما افزایش نداریم چون فکر نمی کنند، فکر نمی کنند دلیل اصلی کاهش زاد و ولد چیست. اگر می خواهند مشکل ناباروری و سقط جنین را حل کنند، باید به طور اساسی با آن برخورد کنند.

عملکرد یک ساله دولت سیزدهم در زمینه حجاب و عفاف چگونه بود؟

خلاصه خیلی راحت می توان فهمید که انسان موجودی قائم است و مغز و فکر و اندیشه او در بالاترین نقطه وجودش قرار دارد و از نظر عمل و رفتار نیز همین جایگاه را دارد یعنی زمانی که می خواهد تصمیم بگیر.اون فکر میکنه و انتخاب میکنه و اون تصمیم رو تبدیل به رفتار میکنه.حالا چطور فکر میکنیم آدمو میتونن به زور مجبور به انجام کاری کنن.مگه سمبه خیلی قوی باشه کاری نمیکنه. حالا اگر خدای ناکرده مثل طالبان و بعضی از این فرقه ها بخواهیم یک کار خیلی قوی انجام دهیم، می شود، اما دیگر اسلام نیست. این که دینداری نیست «لا اکرا فی الدین» اساس کار خداست. خدا میگه بذار انتخاب کنن ببینن کی چیکار میکنه. یعنی بارها و بارها خداوند انسان را آزاد می گذارد، سپس سعی می کند آن پاک را به جلو برساند. در واقع شیطان آفریده شده تا بندگان خالص و مخلص را از بندگان فریبکار جدا کند، اگر بخواهیم حجاب را در جامعه تحمیل کنیم قطعاً این اتفاق نمی افتد و به نتیجه ای نمی رسیم.

یعنی شما معتقدید که هرچقدر هم قوی باشد، موفق نمی شود…

نه، پس چیزی شبیه به کسانی که می خواهند با چوب تکلیفی را بر رفتار مردم تحمیل کنند، اما فایده ای ندارد چون دیگر دین نیست.

دیدگاهتان را بنویسید