چگونه تاج به کبد افراد آسیب می رساند؟

ساعت: 09:35
تاریخ انتشار: ۱۳۰۰/۰۸/۲۳
کد خبر: 1784102

کووید 19 از زمان شیوع خود، زمانی که واکسن های مختلف تولید و به بازار عرضه شد، در طیف گسترده ای از امکانات علمی و تحقیقاتی درگیر بوده است و داده های زیادی تولید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ گسترش سندرم تنفسی حاد و شدید ناشی از کروناویروس 2 یا SARS-CoV-2 منجر به اپیدمی جهانی بیماری کووید 19 شده است. آسیب منتشر ریه با سندرم دیسترس تنفسی حاد علت اصلی مرگ و میر در بیماری کووید است. با این حال، اگرچه بیماری کووید-19 عمدتاً سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می دهد، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این عفونت ویروسی سایر قسمت های بدن را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

محققان گفتند که گسترش گسترده گیرنده اصلی ویروس در سلول‌ها، آنزیم مبدل آنژیوتانسین 2 یا ACE2، می‌تواند نشان دهد که چگونه ویروس می‌تواند باعث ایجاد بیماری گسترده‌تری شود که شامل اندام‌هایی مانند روده، قلب، کلیه‌ها، پانکراس و کبد می‌شود. این سیستم اسکلتی عضلانی خواهد بود. اهمیت بالینی درگیری کبد از زمان شیوع کووید-19 مورد مناقشه قرار گرفته است و پیشرفت های علمی در ماه های اخیر چندین موضوع کلیدی در مورد آسیب کبدی مرتبط با کووید-19 را روشن کرده است.

در همین راستا، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مطالعه‌ای به آسیب کبدی ناشی از بیماری کووید 19 اشاره کردند و نتایج آن در نامه‌ای به سردبیر فصلنامه پزشکی دریایی منتشر شد.

با توجه به نتایج این مطالعه، افزایش آنزیم های کبدی آسیب کبدی را در بیماران مبتلا به کووید-19 با بیماری مزمن و غیرمزمن کبدی نشان داد و شایع تلقی شد.

در واقع، آزمایشات بالینی اولیه افزایش قابل توجهی در آنزیم های کبدی مانند ALT و AST به دلیل عفونت کروناویروس گزارش کردند که نشان دهنده آسیب سلول های کبدی است.

به گفته حسین بنازاده باقی، محقق مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همکارش. با این حال، به دلیل نقش عمده کبد در متابولیسم دارو، انعقاد، آلبومین و تولید معرف فاز حاد، اختلال عملکرد کبد ممکن است بر پاتوفیزیولوژی بیماری سیستمیک کووید-19 تأثیر بگذارد.

بر این اساس، برای ردیابی عوارض بالقوه درازمدت عفونت کووید 19، مانند فیبروز کبد، به مطالعات و پیگیری طولانی‌مدت نیاز است.

بنازاده باقی و همکارانش می‌گویند: «وسعت آسیب کبدی در بیماری کووید می‌تواند از عفونت مستقیم کرونا، درگیری غیرمستقیم تا التهاب سیستمیک یا تغییرات هیپوکسیک متغیر باشد». اما سؤالات اصلی همچنان باقی است و باید در مطالعات مختلف به آنها پاسخ داده شود».

به عنوان مثال، آنها سؤالات زیر را می پرسند: چه نوع سلول های کبدی به ویروس آلوده می شوند؟ کدام فرآیندهای مولکولی در اثر عفونت مختل می شوند؟ سهم واقعی اثرات سیتوپاتیک مستقیم، طوفان سیتوکین و هیپوکسی در اختلال عملکرد کبد چیست؟ آسیب کبدی با چه مکانیسمی باعث نارسایی تنفسی و مستعد ابتلا به بیماری شدید کووید می شود؟

به گفته محققان، راه اندازی یک جامعه بین المللی برای جمع آوری گزارش های بالینی از بیماران مبتلا به بیماری کبدی برای بیماران مبتلا به کووید، همراه با تحقیقات مولکولی، مفید خواهد بود.

مجله پزشکی دریایی که این نتایج را منتشر می کند، متعلق به مرکز تحقیقات پزشکی دریایی است.

انتهای پیام/

منبع: شرق

دیدگاهتان را بنویسید