بزرگترین طرح نوین آبیاری سال جاری در اقلید فارس به بهره‌برداری رسید

طرح آبیاری نوین کلاسیک ثابت یکپارچه‌ سازی اراضی آسپاس در شهرستان اقلید به عنوان بزرگترین طرح نوین آبیاری سال جاری با حضور صفدر نیازی معاون آب و خاک و امور فنی زیربنایی وزیر جهادکشاورزی، فرماندار و جمعی از مسئولان استان و شهرستان اقلید به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری موج، طرح نوین آبیاری اقلید فارس در بخش سده شهرستان اقلید در سطح بیش از ۲۵۰ هکتار با میزان اعتبار دولتی یکصد میلیارد ریال، بزرگترین طرح آبیاری نوین استان در سال جاری است.

استان فارس همواره به عنوان یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور محسوب می‌شود که در تولید بسیاری از محصولات رتبه‌ اول تا سوم را به خود اختصاص داده و سهم زیادی در امنیت غذایی مردم دارد.

وسعت اراضی مستعد کشاورزی استان فارس یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است و بیش از یک میلیون هکتار نیز اراضی دیم و کشت آبی است.

تا کنون بیش از ۳۲۱ هزار هکتار از اراضی کشت آبی استان تحت پوشش سیستم‌های آبیاری نوین آمده‌اند.

سیستم‌های آبیاری نوین شامل آبیاری بارانی و قطره‌ای است که از جمله مزایای استفاده از این سیستم‌ها می‌توان به افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و به میزان ۹۰ درصد در روش قطره‌ای و تقلیل میزان آب مصرفی در مقایسه با آبیاری سطحی، عدم تشکیل رواناب سطحی و جلوگیری از فرسایش خاک، تنظیم میزان آب مورد نیاز برای انواع خاک ها و کشت ها در فصول مختلف زراعی و تهویه مناسب خاک و یکنواختی پخش آب در سطح مزرعه و عدم نیاز به زهکشی مزرعه اشاره کرد.

افزایش محصول در واحد سطح در مقایسه با آبیاری سنتی، عدم نیاز به تسطیح اراضی در این روش، جلوگیری از سله بستن و پوکی خاک، عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی و استفاده بهینه از کل زمین مزروعی، قابل استفاده برای تمام گیاهان و امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها از دیگر مزایای آبیاری نوین است.

همچنین آبیاری نوین مزایایی از جمله وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها، سهولت در انجام عملیات زراعی، به حداقل رسیدن تبخیر سطحی در آبیاری قطره ای، جلوگیری از خارج شدن آب از محوطه ریشه، عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه گیاه اصلی، افزایش کیفی و کمی محصول و عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد بدلیل ثابت بودن اجزای سیستم دارد.



آیا این خبر مفید بود؟


دیدگاهتان را بنویسید