نبود محصولات دانش بنیان در بسته های صادراتی ایران / نیازسنجی بازار همسایه به محصولات دانش بنیان ضروری است.


ساعت: 09:11
تاریخ انتشار: 1401/02/07
کد خبر: 1834541

بوم ملی اشتغال و اقتصاد کشور در مسیر تولید نوآورانه قرار گرفته است.

برای اینکه نهادهای دانش بنیان نقش بهتری در زمینه صادرات داشته باشند و سهم این محصولات نوآورانه را در بسته‌های صادراتی افزایش دهند، باید مسیر نخبگانی کشور را به سمتی هدایت کنیم که نیاز کشورهای همسایه را اندازه‌گیری و برآورده کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ به گزارش صبح توس ؛ رهبر معظم انقلاب در سال های گذشته موضوع اقتصاد را در اولویت قرار داده و اقتصاد مقاومتی را مطرح می کنند و هر ساله دریچه ای به سوی اقتصاد مقاومتی می گشایند. بحث تولید و اشتغال دانش بنیان مطرح است.

ما در حوزه اشتغال فعالیت چشمگیری نداریم و همه دولت ها سعی کرده اند در زمینه اشتغال اقدام کنند و به نوعی عمدتاً فعالیت های متراکمی است، اما این فعالیت ها بیشتر جزیره ای بوده و نتوانسته اند به نتایج لازم دست پیدا کنند.

همانطور که رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی خود تاکید کردند، اینکه اشتغالزایی فقط در قالب تامین مالی، توزیع وام و تامین مالی به نتیجه مطلوب نمی رسد، بنابراین لازم است در زمینه اشتغالزایی در ابتدای دولت جدید بحث اکوسیستم اشتغال ملی به عنوان محور اشتغال زایی وزارت کار، رفاه اجتماعی و تعاون اجتماعی مطرح شد و در بوم شناسی اشتغال ملی یکی از موضوعات اصلی این است که تولید دیده شود. به موازات اشتغال


94551854 ab11 4f3b 927f 0c6f2f8c3790 خبر خاکستری


لزوم پرهیز از شعارزدگی در تحقق مثلث اقتصاد مقاومتی

در همین راستا، محمدحسین روشنک، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در گفت و گو با صبح توس، گفت: شعارهای دانش بنیان عواقب جبران ناپذیری برای آینده اقتصاد و اشتغال کشور دارد. این فقط یک شعار نیست، بنابراین باید از هر گونه شعاری در این حوزه پرهیز کنیم و از همان ابتدای سال اقدام را در دستور کار قرار دهیم.

وی بابیان اینکه محصولات شرکت های دانش بنیان بر اساس کپی و مونتاژ تولید نمی شود افزود:


فضای رایگان برای محصولات دانش بنیان از بسته های صادراتی کشور

رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی خراسان رضوی اذعان داشت: اگر به فهرست صادرات خراسان رضوی نگاهی بیندازیم، مشخص می شود که کالاها و تولیدات مردم مبتنی بر دانش در این مجموعه حرفی برای گفتن ندارد. صادرات ایران به کشورهای همسایه


4485b732 36ed 42bb ac40 a789d119f345 خبر خاکستری


تقویت زیرساخت های تحقیقاتی و تولیدی نیازمند ارزیابی فضای نخبگانی کشور است

وی با اشاره به نیازها و الزامات این حوزه و با توجه به منویات مقام معظم رهبری، اذعان داشت: در این راستا باید به دانشگاه ها، جوانان و نخبگان ارزش بیشتری داده شود و زیرساخت های حضور آنها برای حضور در طرح های تحقیقاتی در این مراکز فراهم شود. .


بی اعتدالی صنعت مونتاژ به ضرر فضای نوآورانه تولید در کشور است

روشنک بابیان اینکه صنعت مونتاژ و کپی به ضرر فضای تولید نوآور کشور خواهد بود، گفت: به دنبال اصلاح این رویه غلط و پرهزینه هستیم و از بهترین ابزارها استفاده می کنیم تا شرکت های دانش بنیان وارد عرصه تولید جدید شوند. جهان. “

وی افزود: سرمایه گذاری، توجه به دانشگاه های آموزشی و کاربردی و همچنین دوری از شعار و پرواز به شرکت های دانش بنیان برای صادرات محصولات با فناوری های نوین از الزامات تحقق سال تولید مبتنی بر دانش و شغل است. ایجاد. “

رئیس انجمن صنفی کارآفرینان خراسان رضوی تاکید کرد: در حال حاضر زیرساخت های دانش لازم در کشور ضعیف است و این زیرساخت نیاز به تقویت دارد زیرا حوزه دانش، کسب دانش و کاربرد آن است نه تقلید یا کپی برداری از یک محصول. “


71ca44fe 0857 4b2f 9ad8 91ba39c87ce6 خبر خاکستری


آنها باید بر روی نیازهای بازار کشورهای همسایه از دانش پایه تمرکز کنند

وی افزود: باید بتوانیم دانش خود را برای رفع نیازهای کشورهای همسایه متمرکز کنیم زیرا آنچه در این مبادلات برای ما مهم است اشتغال پایدار است و مرکز علم و فناوری به عنوان مرکز هدایت و کنترل همه این سوالات. ، هم از نظر ویژگی ها و هم از نظر اینکه چه نوع دولت هایی بسته به زیرساخت های دانش بنیان تشکیل می شوند.


لزوم حمایت از ایجاد مراکز بزرگ نوآوری صنعتی در صنایع غذایی

روشنک بابیان اینکه فعالیت افراد مبتنی بر دانش باید متناسب با نیاز بازار و همچنین کمبودهای کشورهای همسایه و مناطق همسایه برنامه ریزی شود، گفت: ایجاد پردیس تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی با رویکرد دستیابی به غذا. امنیت با همکاری نهادهای ذیربط به ویژه در صنایع غذایی یکی از ویژه برنامه های پارک علم و فناوری خراسان رضوی در سال 1401 می باشد.

وی افزود: در این راستا حمایت از پایان نامه ها و پایان نامه های کاربردی باید در رفع نیازهای بخش خصوصی برای حذف دانش بنیان و بوروکراتیک با دقت و تسریع بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


226b8c3f 968b 4d79 851b c1d497643c0a خبر خاکستری


محصولات سنتی مناسب جمعیت 85 میلیون نفری نیست

جعفر کنادباشی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به دلایل نامگذاری شعار امسال از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: ایشان گفتند محصولات سنتی به اقتضای جمعیت 85 میلیونی نیست که با دانش امروز افزایش یابد. .

وی افزود: ارتقای کیفیت محصول می تواند با اقتصاد دانش بنیان شکل بگیرد و در واقع قابل رقابت با کالاهای سایر کشورها باشد و در نتیجه صادرات را افزایش دهد.

قندباشی تاکید کرد: در شرایط خوبی قرار داریم و با توجه به اینکه بیش از سه هزار شرکت دانش بنیان در سراسر کشور داریم باید وارد چرخه تولید شوند و از تجربیات خود استفاده کنند و حرکتی فراگیر شکل دهند.


نیاز به پیوند بین صنعت و دانشگاه برای ظهور دانش پایه

این کارشناس اقتصادی گفت: پیوند دانشگاه و صنعت ضروری است و با توجه به اینکه صنعت کشور از فناوری های وارداتی حمایت می کند، شرکت های دانش بنیان باید با پیوند دانشگاه و صنعت کار عملیاتی و واقعی شکل دهند تا به نفع دانشگاه باشد. اثرات تحقیق در زمینه های مختلف کاربرد عملیاتی دارد.

قندباشی بیان کرد: استفاده از این عنوان در شعار سال برای اعلام آمادگی دانشگاه ها و صنعت است یعنی صنعتی مبتنی بر دانشگاه ها و دانشگاه هایی که از حمایت صنعت و کشاورزی برخوردار باشند می تواند اقتصاد کشور را در داخل تقویت کند. . “


dadfaeec 32d8 4723 892f 2796b22f7a43 خبر خاکستری


توجه به فناوری های نوظهور صنعتی سطح امید را در بین جوانان بالا می برد

مسعود میرزای شهرابی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در گفت و گو با صبح توس، بر ضرورت تمرکز بر تولید دانش بنیان و استفاده از ظرفیت عظیم سرمایه انسانی کشور برای ایجاد فناوری های نوظهور صنعتی، ضمن ایجاد افزوده بالا تاکید کرد. ارزش‌گذاری و ایجاد اشتغال در جامعه هدف که بیشترین نرخ بیکاری یا فعالیت در حوزه‌های غیرتخصصی را دارد، باعث ایجاد امید در جوانان و نشاط جامعه می‌شود.


ورود بر اساس دانش در عرصه تولید تضمین کننده استقلال کشور است

وی ورود افراد مبتنی بر دانش در حوزه تولید را افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید و افزایش کیفیت و رقابت پذیری محصولات دانست و افزود: تمایل به خودکفایی در محصولات استراتژیک و پایان دادن به وابستگی و جلوگیری از خام فروشی مواد تاثیر زیادی دارد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید کرد: حوزه های بیوتکنولوژی، نانو، فضا و انرژی هسته ای که خوشبختانه کشور در آستانه دانش قرار دارد، مدیون تاکیدات مقام معظم رهبری و استفاده از دانش و دانش است. جهادگران.


545754ee f186 4bd8 b217 03d0c5948fe9 خبر خاکستری


فعالیت های دانش بنیان باید مطابق با نیازسنجی بازار همسایه ایران برنامه ریزی شود

میرزایی شهرابی بابیان اینکه فعالیت افراد مبتنی بر دانش باید متناسب با نیازها و ارزیابی بازار و همچنین کاستی های کشورهای همسایه و مناطق همسایه برنامه ریزی شود، گفت: ایجاد پردیس تخصصی عالی کشاورزی و صنایع غذایی به ویژه در صنایع غذایی یکی از ویژه برنامه های پارک علم و فناوری خراسان رضوی در سال 1401 بود..

وی افزود: استفاده از دانش و فناوری های روز که از ظرفیت دانشگاه ها در محصولات غذایی اساسی مانند خوراک، دانه ها، روغن ها استفاده می کند و افزایش بهره وری، کیفیت و رقابت پذیری محصولات و خدمات را در این حوزه مورد توجه قرار می دهد.


پرداخت به موقع مطالبات دانش بنیان از سوی دولت موجب تثبیت این شرکت ها می شود

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی نیز با اشاره به مشکلات و چالش های شرکت داشبانیان گفت: تامین منابع مالی متناسب با نیاز و شرایط این نوع شرکت ها؛ با توجه به نیازهای شرکت ها و شرکت ها، تامین منابع مالی در این زمینه انجام می شود. فراهم کردن فضای تسویه حساب متناسب با نیاز کارکنان نخبه و امکانات و دسترسی به آنها و همچنین پرداخت به موقع مطالبات آنها از دولت به عنوان بزرگترین مشتری یکی از نیازهای اصلی پایداری این شرکت ها است.

وی افزود: امروز برای افزایش رقابت پذیری و بهره وری و ارتقای کیفیت محصول نیازمند ضریب نفوذ دانش و به ویژه همکاری دانش بنیان در صنعت مادر هستیم.

میرزایی شهرابی گفت: در این راستا حمایت از پایان نامه ها و پایان نامه های کاربردی باید در رفع نیازهای بخش خصوصی برای حذف دانش بنیان و بوروکراتیک با دقت بیشتر و تسریع بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


نیاز به توانمندسازی سرمایه انسانی نخبگان برای تصمیم گیری

وی افزود: خراسان رضوی رئیس پارک علم و فناوری نیز توجه ویژه ای به سرمایه های انسانی نخبگان داشت و آنان را قادر به تصمیم گیری، گسترش نفوذ فناوری در صنایع کلیدی و غفلت از ظرفیت استان به عنوان مولفه های مهم در تدارکات کرد. از مقام معظم رهبری

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی لزوم تدوین چشم انداز 1404 در توسعه دانش را یادآور شد و گفت: در این حوزه باید به فناوری های زیست محیطی در کشاورزی و صنایع غذایی، دارویی، شیمیایی توجه شود. محصولات، تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی و صنایع فرهنگی و خلاق فعال سازی استارت آپ ها و همچنین واحدهای نوآور برای رسیدن به اهداف مورد نظر.

بر اساس این گزارش، توجه ویژه به سرمایه های انسانی نخبه و دادن فرصت تصمیم گیری به آن، گسترش نفوذ فناوری در صنایع کلیدی و فرصت های مغفول مانده استان ها از مولفه های مهم در اجرای فرامین مقام معظم رهبری است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید